zondag 29 mei 2011

Ketting-3

En toch nog weer een ketting/armband. Toen een bijna jarige vriendin me vertelde dat ze een jurk had gekocht in de kleuren grijs, hardblauw en roze, wist ik wat ik voor haar ging maken. Het patroon is heerlijk simpel (zie Karin aan de haak. Dank je, Karin!) Echt iets voor 's avonds op de bank voor de tv. Alleen wel blijven tellen... Enne, toch ook weer veel losse eindjes. Maar ja, met zo'n resultaat zeur ik niet meer. En een blije vriendin is ook wat waard ;-)



zaterdag 21 mei 2011

Strand

Net thuis van het strand. Heerlijk even uitgewaaid na het avondeten. Nou ja, uitgewaaid, er stond nauwelijks wind. Na een drukke week met veel avonden weg, veel gedachten in mijn hoofd en een dag met veel geluid om me heen, stelde Rob opeens voor om koffie te drinken op het strand. Wow! Ik had net vandaag bedacht dat we dat veel te weinig deden, naar het strand gaan. We houden niet van het strand als half Nederland dat wel doet, maar juist van die 'stille' momenten. Dus, koffie in de thermos, emmer en schepjes mee voor de kinderen en weg! Heerlijk een uurtje in het zand gezeten. Hoe vaak staat het niet als onderschrift bij een foto in mijn kinderfotoalbum "even uitwaaien op het strand". Nu weer nieuwe (volwassen)foto's.

Zie hier het resultaat van een moeder-dochter momentje. Van de week samen nagellak op onze tenen gedaan!  Noortje ging voor roze met glitters en ik was gevallen voor... turquoise! Ach, doe eens gek.
Nu is het stil om ons heen. Nog even van de avond genieten. Goed weekend!

woensdag 18 mei 2011

Prikkelbare traktatie

Snoep verstandig... eet een cactus! Matthijs was vorige week jarig en dus was het weer tijd voor een traktatie op school. Altijd een leuke crea-uitdaging! Ik heb al heel wat afgeknutseld (vishengels, lollybloemen enz). De afgelopen jaren had ik het makkelijk: het liefst trakteerde hij cakejes met roze (!) glazuur en een parapluutje erop. Maar dit jaar moest het iets anders worden. Zoals wel meer dit jaar anders wordt... hij is echt in een nieuwe ontwikkelingsfase met nieuwe interesses. Mijn uitdaging bij een traktatie is altijd dat het low-budget maar toch leuk is. En het liefst niet te ongezond. Dus kwam ik terecht op de site gezondtrakteren. Echt een aanrader! En dit is het resultaat:

Zo begon het: een oude bloempot uit de schuur, gevuld met oasis. Hele komkommer erin geprikt, keien uit de tuin eromheen. Lijkt al echt hè.

Bij de Lidl snoeptomaatjes gekocht en bij de AH snoepkomkommertjes (voor de zijtakken), en snoeppaprikaatjes. Met prikkertjes blokjes kaas, worst, cocktailworstjes (die waren als eerste op!), tomaatjes, druifjes enz in de stam. Voor de meesters en juffen hadden we ook iets gezonds: snoepgroentemandje. Uiteindelijk bleken de paprikaatjes toch iets te gezond van het goede, maar het stond wel leuk. Reactie van de meester: ik voelde me meteen de hele dag fit!

zondag 15 mei 2011

Ketting-2


Weer een ketting gehaakt volgens het patroon van Coatscraft.co.uk. Dit keer met delftsblauwe en witte kralen in verschillende maten. Zo heerlijk om een 'excuus' te hebben om weer eens in de kralenwinkel te neuzen!

Deze ketting heb ik voor moederdag aan mijn schoonmoeder gegeven. Mijn moeder heeft er ook al een besteld. Het resultaat is telkens zo leuk, alleen ik blijf een hekel houden aan het verwerken van alles losse eindjes. Dingen beginnen, vooral nieuwe dingen, geeft mij vaak meer uitdaging dan ze af te maken. Dus voorlopig even geen nieuwe versie van deze ketting. Even iets simpels, zonder losse eindjes. Wordt vervolgd!

zondag 8 mei 2011

Wilde breisels

Ik heb ze gezien! Echte wilde breisels! Al vaak gelezen over wild breien, er foto's van gezien. Ik vind het een grappig concept. En waarom zouden we ook niet wild haken? Maar nog nooit had ik iets in het echt gezien. Tot donderdag. Onverwacht kregen we de kans om een dagje zonder kinderen op stap te zijn. En in plaats van de 'praktische' dingen, zoals winkels bezoeken waar onze kinderen liever niet komen, of klussen, besloten we te gaan wandelen. En daar, in de graslanden tussen Gouda en Woerden, op het Oukoopse dijkje... een breisel! In het wild!


en nog een
en nog een, allemaal verschillende.
Ik werd er helemaal blij van! Zo'n scharrig katoenen lapje om een hek maakt mij vrolijk! Gewoon om er nu eens een in het echt te zien. Het is alsof ze roepen: Hallo, heb je mij al gezien? Het maakt nieuwsgierig. Wie heeft deze gemaakt? Zijn er nog meer? Is het een spoor? Het is een I was here, maar wie is die I? Ik heb de neiging om er een lapje naast te breien, als teken van herkenning; I was here too! Nu begrijp ik hoe graffiti werkt. Je tag achterlaten. Vraagt om reactie. Maar wee de bruut die het breilapje durft te verwijderen...

En nu ik het over breien heb... ik heb voor het eerst sinds jaaaaaaaaaaaren gebreid! Ik had nooit gedacht dat ik het ooit nog zou doen. Ik vind breien veel minder leuk dan haken, ik kan alleen rechtbreien dus ik had al besloten dat ik het bij haken ging houden... Totdat ik in de wolwinkel kwam voor nieuwe katoen. Daar hingen van die leuke sjaals. Ik dacht dat je die alleen kon breien, dus helaas. Of anders met afgaans haken of zoiets??? Jammer, niet voor mij dus. Totdat ik de verkoopster uitleg hoorde geven; iedereen kan het, zelfs meiden van 8. Je hoeft alleen maar recht te breien, 7 steken heen en 7 steken terug. Dat moet ik ook kunnen! Die uitdaging neem ik aan! Dus, twee bollen Katia Tul gekocht. De eerste steken gingen wat moeizaam. Even op youtube gekeken hoe het ook al weer moest. En voor het afhechten was youtube ook weer handig. En voilà, eindelijk een sjaal voor mijn moeder! Donderdag kon ik hem geven, dus nu mag tie op het www. Geen wild breisel, maar ik ben er wel wild van.