vrijdag 29 april 2011

Koninginnedag



Verslavend, bloemen haken. Ik heb er deze haarspeldjes van gemaakt voor morgen, koninginnedag. Om zelf in mijn haar te doen en om te verkopen. We gaan voor het eerst zelf op een kleedje zitten op de vrijmarkt. Ben benieuwd! Gezellige dag allemaal!

vrijdag 22 april 2011

Goede Vrijdag

De folders met de Paasaanbiedingen kunnen bij oud papier, ik heb mijn boodschappen voor dit weekend weer in huis. Extra veel dit keer. Zondag is het feest, dus er mag lekker gegeten worden.
Vandaag is het Goede Vrijdag. Tussen alle boodschappen door denk ik aan het sterven van Jezus.

Ik zie een kruis in de uitgebloeide tulp. 

Wat een tulpen, trouwens. Vorige week langs de kant van de weg voor 50 cent (per bos!) gekocht. Niet helemaal mijn kleur, maar het idee om gewoon bij de boer een bosje tulpen te halen maakte me blij. Dat heb ik altijd al eens willen doen. Ze hebben een week lang fier rechtop gestaan. Nu zijn ze toch echt uitgebloeid. En ik weet niet waarom, maar uitgebloeide tulpen boeien me: hoe de nerven zichtbaar worden, hoe intens de kleur wordt. 
Bloedrood, verwelkt. 
Van een bloem een kruis. 
Armen open. 
Vandaag is het goede vrijdag. Morgen nieuwe bloemen kopen. Feest!

zaterdag 16 april 2011

Love is in the (pomme de t)erre!

 Hartjes zijn hip. Van gevlochten riet, hoogglanzend metaal en van... 
aardappel!
(zo wordt aardappelschillen weer leuk) 
 en van brooddeeg...
 en van taart... (met aardbei/bramenjam uit de moestuin van vrienden)

Achter elk hartje zit een verhaal. Het verhaal van het schillen voor Prinsessenpuree (bietjesstampot). Het verhaal van hoe heerlijk het is om met kleuters brooddeeg te maken. Het maken van het deeg (lekker vies kneden) is nog leuker dan het kneden zelf. En het verhaal van de roze siliconen bakvorm die ik van mijn dochter voor mijn verjaardag kreeg. Ik ben helemaal hip. Love is in the air!

dinsdag 12 april 2011

Liebster blog

Wow, wat voel ik me vereerd! Ik heb mijn eerste blog-award gekregen, van Erika. Dank je wel!
Voordat ik hem officieel 'overhandigd' krijg moet ik nog wel wat doen (volgens de regels): 
Als je de award aanneemt en door wilt geven, maak je een bericht met de afbeelding van 'Liebster blog' en neem je ook de instructies (die je nu leest dus) over.

Je maakt een verwijzing naar het blog van de persoon die je deze award heeft gegeven. Bedank hem of haar op zijn of haar blog voor deze award. (bij deze dus, Erika!)

Geef vervolgens de award door aan 3 tot 5 van je favoriete (beginnende) blogs en maak in je bericht een koppeling naar deze blogs.

Schrijf een berichtje op de uitgekozen blogs om te vertellen dat zij een award hebben ontvangen van jou.

Het is de bedoeling dat vooral beginnende bloggers en bloggers die nog niet zo erg bekend zijn met deze blog in het zonnetje worden gezet en hun verdiende aandacht krijgen. Blogs met veel volgers hebben de award niet nodig.

De blogs die ik uit heb gezocht zijn:
de blog van Frank en Elleke
de blog Maison la Belle Vie
en eentje die ik net volg: Mireille's Blog

Dank voor het volgen en lezen!

zaterdag 2 april 2011

Doedag

Denken is makkelijker dan doen. Tenminste, voor een denker als ik. Ik kan heel goed denken, heel diep denken, heel veel denken. Ik kan nadenken over wat ik in het huishouden moet doen. Ik maak prachtige lijstjes met to-do dingen. Maar om dan het to-do om te zetten in do... Langzamerhand lukt het me steeds vaker om gewoon maar eens te beginnen te doen. Vandaag wist ik wat ik ging doen: twee weken geleden hebben we een prachtige magnolia-plant gekregen voor in de tuin. Hij moet in de plaats komen van de jasmijn die elk jaar meer slakken dan bloesem heeft. Jammer, want ik houd wel van jasmijn: die fijne witte bloemetjes die, met een beetje geluk, zo heerlijk ruiken. Maar onze jasmijn had geen van beide: geen bloesem, geen geur. Dus: weg ermee.
Vandaag was het mijn taak om hem uit te steken. Oude spijkerbroek en laarzen aan. Eerst de struik gekortwiekt. Dan de spade in de grond om wortels te steken. Wat een zwaar werk! Maar heerlijk! Zonnetje en windje erbij. Niks anders dan met aarde bezig te zijn, voet op de spa, kracht te zetten, scheppen, steken, nog eens steken, zwoegen, spierpijn, zweet, zonnebrand. Wat was dat heerlijk DOEN!
Inmiddels staat de magnolia (of: beverboom, zoals op het kaartje staat. Hoezo bever?) er.
Met knoppen als witlofstronkjes.
Vanmiddag nog meer gedaan: met de kinderen naar de plaatselijke speeltuin. We hebben dit jaar een gezinsabonnement. Wat zijn ze er blij mee! Toen ik met Noortje bij de glijbaan stond, kwam er opeens een pad door het gras gekropen. Doelgericht op weg naar...?
En dat er eerst een zandbak en daarna een glijbaan zijn pad kruisten, geen probleem!

Hoewel, halverwege de glijbaan gleed ie toch weer terug. Ik heb een stokje gepakt en hem voetsteun gegeven. En weg was tie...

Heerlijk, zo'n dag meer doen dan denken. Het enige waar ik aan gedacht heb... is hoe ik dit blog zou schrijven.